Wie zijn wij?

23416214_1558335344253324_708551789_n

Nadia Claassen 1969 is een expert op het gebied van paardengedrag en in het trainen van paarden. Daarnaast heeft zij zich geschoold in de psyche en de manier van leren van de mens.

Paarden zijn haar passie. Als kind van 5 jaar zat zij al tussen de paarden. Zoals velen is zij begonnen met manegelessen. Zij kreeg de “moeilijke” paarden, die zij opleidde voor de verkoop. Op haar 19e jaar kocht zij haar eerste paard en zo begon haar wedstrijd carriére. Vervolgens behaalde zij haar paardrijd instructeurs diploma en heeft zich de trainingsmethode van Pat Parelli eigen gemaakt.

Sinds 1999 verdiept Nadia zich in de psyche en de manier van leren van de mens zo heeft ze opleidingen als NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing (trauma therapie) en Systemische opstellingen gevolgd.

Nadia heeft bij meerdere maneges gewerkt, daar verzorgde ze de groepslessen, particulieren gaf en geeft ze privé lessen. In ‘het land van ooit’ werkte zij als paardacteur, naast het acteren te paard verzorgde en trainde zij de paarden. Bij de zorgboerderij annex manege waar zij werkte was haar taak het verzorgen van de lessen en het begeleiden van de dagbesteding (verzorging en training van de paarden samen met de cliënten). Momenteel is haar aandacht volledig gericht op het coachen met paarden.

Nadia vindt het prachtig om te zien hoe mensen zich openen, groeien en tot bloei komen. Ze vindt het belangrijk om mensen positief te benaderen en de focus te leggen op het positieve zonder uitdagingen uit de weg te gaan of onbesproken te laten. Het voelt voor haar telkens weer als een mooie uitdaging om de talenten van de persoon tegen over haar te ontdekken.


Lisethe Janssen (1966) heeft haar Master gehaald in de Orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit te Nijmegen in 1993. Afstudeerrichting opvoedings- en gedragsproblemen.

Op Medisch KleuterDagverblijf “Het Bosschuis” is Lisethe als gedragsdeskundige werkzaam geweest voor de algemene beroepsregistratie van de Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen. Vervolgens heeft zij gewerkt bij de Intensieve Ambulante Zorg in Almere voor de diagnostiek registratie.

Lisethe is (ervarings)deskundige met AD(H)D en heeft gewerkt met kinderen met autisme. Net als Nadia heeft Lisethe affiniteit met hooggevoeligheid.

Pijlers in haar leven zijn: Persoonlijke ontwikkeling en groei, met een holistische visie op mens en dier.

Als kind is Lisethe opgegroeid op een boerderij waar ze tussen de dieren leefde. In haar jonge tienerjaren was ze dol op de pony’s die bij haar thuis waren. Haar kamer hing vol met afbeeldingen van pony’s en paarden. Ze heeft echter nooit de behoefte gehad om paard te gaan rijden. Het ging haar om het contact met de pony’s.

Ruim 12 jaar geleden zijn Nadia en Lisethe met elkaar in contact gekomen. Ze hebben 4 jaar lang samen een team van 12 mensen aangestuurt in de gehandicaptezorg. Daarna zijn zij samen gaan werken bij een jongeman met een fysieke en verstandelijke beperking.

Naast de werkzaamheden die Lisethe verricht bij paarden als spiegel, werkt zij op dit moment als Orthopedagoog bij een kleine organisatie met mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met andere stoornissen, zoals zintuiglijk, psychiatrisch en medisch. En is zij toezichthouder van de organisatie “Onze Jongeren”.

Vanuit het bedrijf “Lisethe Janssen” geeft zij yogalessen en persoonlijke coaching.